İnsanları Kazanmaya Yarayan 8 Etkili Yol

Hayatımızda gerek iş için gerekse de farklı iletişimleri sağlamak için birden fazla insan ile görüşme sağlıyoruz. Kimi insan ile çok fazla şekilde anlaşma sağlarken, içlerinde bazıları ile de anlaşmakta zorlanıyoruz. Şimdi bu yazımızda insanları kazanmak ve onlar ile nasıl anlaşılabilir duruma geleceğinize bu yazımızda değineceğiz.

Dale Carnegie’nin oldukça popüler kitabi ‘’Dost Kazanmak ve İnsanları Etkileme Sanatı’’ isimli kitabı içerisinden alıntılanmış 8 etkili yol sizlerle.

1. Gerçekleşecek münakaşalarda galip yoktur

Şöyle bir düşünecek olursanız, gerçekleşen kavga içerisinde her iki tarafta kendisini haklı görmektedir. Bundan dolayı da kimse geriye çekilmek yerine haksız bile olsa, haklı şekilde görülmeye devam edecektir. Çok fazla inat gösterilecek bu tartışmalardan uzak durmak gerekir.

2. Kişinin yanlış düşünce içinde olduğunu yanlış biçimde ifade etmeyin

Hiçbir insan kendi yanlışlarının yüzüne vurulmasından hoşlanmaz. Siz kendinize bu tip davranış sergilenmesini istemiyorsanız, aynı şekilde karşınızdakine de bu şekilde davranış biçimi içinde olmamalısınız. Eğer ki konu hakkında karşınızdakinin fikirlerinin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, kendisinden öğrenirmiş gibi sorular yönelterek doğrusunu öğrenebilirsiniz.

3. Yanlışlarınızı kabul etmeyi öğrenin

Hatayı kabullenerek yanıldığınızı göstermek asil bir harekettir. Doğru yapılan bir işi nasıl sahipleniyorsanız, yanılgı içinde olduğunuzu da kabullenmelisiniz.

4. İşe dost şekilde başlayın

İnsanlara gösterilecek nezaket ve saygı her kapının açılmasına yardımcı olur. İnsanlar ile ilk kez bir araya geliyorsanız, ne kadar nazik ve saygılı olursanız karşılığını da almış olursunuz.

5. Hayır’dan geri dönmek kolay değildir

İlk görüşmelerde gerçekleşecek konuşmalar daima uzlaşma sağlanacak konuların üzerinde olmalıdır. Aksi bir durumda zıtlık ile başlanacak ilişkilerin zıtlık ile devam edileceği unutulmaması gerekir. Görüşmelerinizde mümkün oldukça hayır kelimesini az kullanmalısınız.

6. Şikayete karşı sigorta

Gerçekleşecek sohbetler içerisinde insanlara gerektiği kadar konuşması için süre tanıyın. Düşüncelerini belirtmesi için tanınacak olan zaman görüşmenin verimliği yükseltecektir.

7. Düşüncelerinizi başkalarına iletmek önemlidir

Karşınızdaki kişi ile yapılacak sohbette fikrinizi belirtirken kendi fikriniz gibi anlatabilmek önemlidir. Sohbet sırasında fikirleri üretmesi için talepte bulunabilirsiniz. Ancak konu hakkında tabi ki sizinde fikriniz olabilir. Bundan dolayı kabul dilmesini isteyeceğiniz fikir de bu olacaktır.

8. Sempatik olmak önemli

İnsanlar kendi çevrelerinde her zaman sempatik birilerini görmek ister. Hayatında önemsiz görülen bir olayın önemliymiş gibi anlatılarak sempatik şekilde değerlendirilmesini bekler.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir